Ιστορικό

Ιστορικό Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ν. Έβρου

Αρχική Ιδέα

Τον Ιανουάριο του 1979 μια μικρή ομάδα 21 οραματιστών φαρμακοποιών του Ν. Έβρου, με πρωτοβουλία του φαρμακοποιού Άγγελου Τερζούδη, έλαβε την απόφαση για την ίδρυση του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών. Πρωταρχικός στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν η επάρκεια προϊόντων, ο ομαλός εφοδιασμός των φαρμακείων καθώς και η προμήθεια ειδών στις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Έτσι με λιγοστά αρχικά κεφάλαια, υποτυπώδη μέσα, ολιγάριθμο προσωπικό και την καθοδήγηση του Δ/ντη του Συνεταιρισμού κ. Νικόλαου Κωνσταντινίδη, ξεκινάει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του ίδιου έτους σε ένα μικρό χώρο 100 τμ.

Πρώτη Μεταφορά

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεταφέρεται σε μεγαλύτερο κατάστημα και το 1987 μεταφέρεται σε ιδιόκτητες πλέον εγκαταστάσεις 400 τμ., έχοντας ως στόχο την πλήρη ικανοποίηση κάθε πελάτη από την πρώτη στιγμή και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πιστοποίηση ISO

To 2002 πιστοποιείται κατά ISO:9001/2001 από την TÜV HELLAS για την εμπορία και διανομή φαρμάκων (Αρ. Μητρ. πιστ.: 04520 09 0004) καθώς και για την εμπορία και διανομή αναλώσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων αποστειρωμένων και μη (σύμφωνα με την Υπ. αποφ.1348/04).

Δεύτερη Μεταφορά

Πετυχαίνοντας τους αρχικούς στόχους, η μεγάλη ανάπτυξη της φαρμακευτικής αγοράς καθώς και το ανεπτυγμένο συνεταιριστικό συναίσθημα των φαρμακοποιών του νομού, δημιουργούν πιεστικές ανάγκες για τη γρήγορη μετακόμιση του σε μεγαλύτερους χώρους. Προχωρά σε αγορά αγροτεμαχίου εκτάσεως 8.000 τ.μ. στην τοποθεσία Παλαγία Αλεξ/πολης και με δαπάνη 1.950.000,00€, συγχρηματοδοτούμενη βάσει του αναπτυξιακού νόμου, ανεγείρει σύγχρονες εγκαταστάσεις 1450 τμ., όπου μεταφέρεται τον Οκτώβριο του 2008.

Σημερινή εικόνα

Σήμερα διαθέτει 90 Μέλη, 43 εργαζόμενους, 9 ιδιόκτητα οχήματα και σύστημα barcode με ηλεκτρονική εκτέλεση των παραγγελιών. Προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του σε 230 πελάτες, διακινώντας περίπου 15000 κωδικούς στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, ταχύτατα και με ασφάλεια.