Μνημόνιο Συνεργασίας ΣΥ.ΦΑ.Ε – ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ

https://syfae.gr/archives/2022/%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%85-%cf%86%ce%b1-%ce%b5-%cf%80%ce%b5%ce%b9-%cf%86%ce%b1-%cf%83%cf%85/

    Την Τετάρτη,  19 Οκτωβρίου 2022, οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Διευθυντές των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Πειραιά και Έβρου, συναντηθήκαμε  και υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας, ως επιστέγασμα της ήδη υπάρχουσας μεταξύ μας σύμπραξης, που αναπτύχθηκε σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

   Στην εν λόγω συνάντηση κλήθηκε και η Ο.Σ.Φ.Ε., καθώς θεωρήθηκε πως το παραπάνω εγχείρημα αποτελεί -εν μέρει- καρπό της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Ομοσπονδία για ανάδειξη μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών.

     Η Ομοσπονδία εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά καθώς η 6η συνεταιριστική αρχή με τίτλο «Συνεργασία μεταξύ των συνεταιρισμών»,  που ορίζει πως «οι συνεταιρισμοί εξυπηρετούν περισσότερο αποτελεσματικά τα µέλη τους και ενδυναμώνουν το συνεταιριστικό κίνημα συνεργαζόμενες μεταξύ τους σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο», ενσαρκώνεται όχι μόνον σε επίπεδο πολιτικό (όπως αυτό γίνεται μέσω της Ομοσπονδίας) αλλά και σε επίπεδο συνεταιριστικό – επιχειρηματικό, μέσω της συμφωνίας αυτής.  

    Ο Πορτογάλος ποιητής και συγγραφέας Φερνάντο Πεσσόα είχε γράψει πως “Έρχεται μια στιγμή που είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε τα μεταχειρισμένα ρούχα που έχουν ήδη το σχήμα του σώματός μας και να ξεχάσουμε τα μονοπάτια που μας οδηγούν πάντα στα ίδια μέρη. Ήρθε η ώρα για ένα ταξίδι. Και αν δεν τολμήσουμε να το αναλάβουμε, θα παραμείνουμε για πάντα στο περιθώριο του εαυτού μας”.

   Θα πρέπει να σκεφτούμε, εάν τα λόγια αυτά θα πρέπει να ακολουθηθούν για να απαντηθούν οι προκλήσεις που συναντούν σήμερα οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών και αφορούν τόσο το αναδυόμενο αίτημα των φαρμακοποιών της κοινότητας για πολυεπίπεδη στήριξή τους (όχι μόνο στο κομμάτι της τροφοδοσίας αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης και επαγγελματικής πρακτικής), όσο και τον αναδυόμενο πανελλαδικό ανταγωνισμό στο επίπεδο του χονδρεμπορίου φαρμάκων αλλά και την ίδια τη -μεταξύ των συνεταιρισμών -συνεργασία.

Posted By

Αργυρώ Παπαθεολόγου

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Skip to content